Странице

понедељак, 15. октобар 2018.

У сусрет Светском дану здраве хране

Традиција је да се у нашем одељењу обележава Светски дан здраве хране.  Претходних година израђен је пано на тему "Каква храна-таква одбрана", реалиована креативна радионица, приказана представа о здравој храни, осмишљени задаци на ову тему... Детаљније о томе прочитати ОВДЕ.
На иницијативу родитеља Светски дан здраве хране данас је обележен заједничким ручком у школи коме су поред ученика и њихових родитеља присуствовали директор и педагог школе.
Није нам био циљ да ученицима ускратимо купљену храну и разноразне грицкалице које се рекламирају на сваком кораку јер знамо да је у таквим условима просто немогуће у потпуности прекинути са конзумирањем таквих намирница. Напротив, желели смо да им укажемо да  у кућним условима припремљене разне врсте меса, слатких и сланих "грицкалица" могу бити подједнако примамљиве  (чак и укусније) од сендвича и пљескавица припремљених на киосцима брзе хране, као и чипсева и других грицкалица купљених у маркетима. На менију су се нашле све намирнице са пирамиде исхране.

2 коментара: